Beauty DIY pumpkin spice scrub

In mijn hele blog carriére heb ik nooit een beauty DIY online gezet zover ik mij kan herinneren. Toch is dit iets wat ik wel super leuk vind om te doen. In een handomdraai maak je fijne producten die je kunt gebruiken tijdens een beauty momentje. Of een nog beter idee, maak ook gelijk nog wat extra en pak het leuk in als cadeautje! Handgemaakte cadeautjes waar liefde en aandacht in is gestopt vind ik namelijk zelf de allerleukste. Voor deze DIY hoef je niet eens echt creatief te zijn..

DSC_2725

Wat heb je nodig?

  • Een leeg potje ( maakt dit goed schoon met gekookt water en droog af met een schone theedoek)
  • Een setje maatschepjes waarop de Amerikaanse cups staan aangegeven
  • Een mixer is wel handig, geen vereiste
  • 1 cup kristalsuiker
  • ¼ cup kokosolie
  • 2 theelepels pumpkin spice

Wat moet je doen?

Allereerst zorg je dat het potje waar je de scrub in wilt doen goed schoon en droog is. Doe de kristalsuiker, de kokosolie en de pumpkin spice in een mengkom. De kokosolie is nog hard en stug. Je kunt ervoor kiezen deze heel kort te verwarmen zodat het wat zachter is. Dit doe je wanneer je geen mixer wilt gebruiken. Zelf heb ik alles in mijn mengkom gedaan en ben ik het geheel gaan mixen. De scrub is klaar als het een mooie structuur heeft en goed gemengd is. Klaar om een verwen momentje in de badkamer te plannen?

DSC_2726

Geef je de scrub cadeau? maak er dan een mooie verpakking van door uit stof een ruime cirkel te knippen en deze met een elastiekje over het deksel te spannen. Bevestig er met wat touw tot slot nog een kaartje aan met de naam van het product. Dit kan je zelf maken door op een stevig stuk papier gebruik te maken van handlettering en een illustratie. Al kan de computer hierin ook een fijne hulp zijn. Makkelijker kan het bijna niet toch?

 

*let op!! de vloer in je douche of bad kan mogelijk glad worden door de kokosolie dus doe voorzichtig!!

afsluiterblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vindt je vast ook leuk!

Welkom

Wellicht kijk je voor het eerst op mijn splinternieuwe website.