DIY peuter traktatie

20190828_150403

En dan is je kleine meisje opeens 2. Een echte peuter die ook duidelijk in de nee en zelf doen fase zit. Vorig jaar op haar eerste verjaardag maakte ik deze traktatie. Het cliché is waar dat de tijd vliegt. Dit keer haar verjaardag en ook gelijk het afscheid van het kinderdagverblijf. Ik maakte deze traktatiemand en vandaag laat ik jullie zien dat dit echt niet moeilijk hoeft te zijn.. Je kunt deze prima van tevoren maken. Iets wat nu ik hoogzwanger ben super praktisch was.

20190830_081633

Wat heb je allemaal nodig? een leuke mand, een computer en printer, een idee voor de vormgeving, uitdeelcadeautjes: in ons geval Nijntje koek en bellenblazen. 2 papieren rietjes en de doosjes van de koekjes waar je 2 nijntje figuren uitknipt, 1 ballon. vergeet de juffen ook niet te bedanken met iets leuks voor alle goede zorgen die ze hebben gedragen voor je kleintje.

20190830_081616

De bellenblazen kan je gewoon bij action halen en zijn budgetproof. Ik kocht 2 pakken nijntje koeken voor verschillende leeftijden en daar hielden we ook nog wat van over. Voor de juffen een pakje van dr. Oetker om zelf ijs te maken, gepimpt met mini marshmallows, mini twix, een vrolijk ijslepeltje en een paraplutje.  De DIY voor het ijslepeltje kun je vinden op mijn instagram account: gelukjesvanmaris

IMG_20190726_152932_310

Meet de labels op voor de bellenblaas etiketten: ik dacht 7x10cm. In paint of word kan je leuke afbeeldingen  en een tekst neerzetten die je vervolgens op witte A4 papieren print. Je snijd of knipt ze uit en plakt ze om de bellenblaas vast met een plakbandje, et voila! Zelf plakte ik de etiketjes nog op een gekleurd stukje A4 zodat het niet doorschijnt.

20190830_081535

Aan de koekjes heb je geen inpakwerk, die zien er van zichzelf al lekker vrolijk uit. In de mand legde ik zachtroze vloeipapier en om de mand heen knoopte ik een stuk lichtroze raffia. Ik had wat extra labels geprint en 1 daarvan niette ik vast aan de raffia aan de voorkant van de mand. De losse Nijntje popjes knipte ik uit de doosjes van de koek en plakte ik gewoon simpel met plakband op een papieren rietje. Voor degene met ballon blies ik een ballon lichtjes op en zette hem vast met een netje in het tuitje en een plakbandje aan de bolle kant op papier. Simpeler kan het bijna niet toch? Nu eens nadenken over de traktatie voor de crèche als kleine zus straks geboren is..

Zal ik een aparte blog schrijven over de traktatie voor de juffen?

afsluiterblog

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vindt je vast ook leuk!

Welkom

Wellicht kijk je voor het eerst op mijn splinternieuwe website.