DIY: Witte Broodsweken

Afgelopen weekend hadden wij een bruiloft en daarbij hoort natuurlijk een cadeautje voor het bruidspaar. Zoals jullie al weten ben ik geen fan van een simpel envelopje met geld er in. Dus werk aan de winkel..

20190906_162947

Wat heb je nodig?

  • Een (half) wit casino brood
  • Geld echt en eventueel ook nep (dan een printer)
  • Kraft papier ( ik gebruikte het binnenste uit een rol cadeaupapier)
  • Zwart en witte pen
  • nietmachine

20190905_145946

Je kunt dit cadeau op verschillende manieren maken. Je kunt tussen het brood echt geld stoppen. Ook kun je ervoor kiezen om geld te printen. Eerst was ons plan allemaal 5 euro biljetten tussen het brood te doen. Echter kun je daar bij de bank niet meer heel makkelijk aan komen. Dus geldbriefjes geprint en uitgeknipt en het echte geld in een enveloppe met kaart in de broodzak onder het brood verstopt.

20190905_153110

De broodzak zelf was ook niet echt een schoonheid dus daar mocht nog een mooie wikkel omheen. Je kunt die helemaal naar eigen inzicht vormgeven. Ik gebruikte het binnenste bruine papier uit een rol cadeaupapier wat je normaliter dus gewoon weggooit. Knip een strook waarbij er nog wat ruimte overblijft en je het brood nog kunt zien. Meet waar je de tekst wilt hebben en schrijf deze op het papier. Ik schreef er nog de initialen van het bruidspaar op om de wikkel wat meer opvulling te geven. Niet de wikkel vast aan de onderkant. Klaar! Een origineel cadeautje en weer eens wat anders dan een gewoon envelopje.  Ik wens je alvast veel feestplezier

afsluiterblog

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vindt je vast ook leuk!

Welkom

Wellicht kijk je voor het eerst op mijn splinternieuwe website.