Feestelijke trifle

Vandaag verklap ik het recept van mijn beste toetje aller tijden aan jullie.. Dit maakte ik op oudjaarsdag. We hebben met vrienden een soort buffet georganiseerd waarbij iedereen een aantal gerechten maakte. Ik verzorgde een rundvleessalade, mini wraps en deze heerlijke trifles.

Het recept is goed voor ongeveer 6 glaasjes met trifle, succes gegarandeerd want ze zien er ook nog eens prachtig uit met al die laagjes. Echt een aanrader om te maken als je je visite eens wilt verrassen!

20151231_143545

Oké tijd om aan de slag te gaan. Wat heb je nodig?

2 appels in kleine stukjes gesneden, wat kokosbloesemsuiker en kaneel, cake, wat appelsap, gele vla, wat magere kwark, ongeveer 5 bastognekoekjes, gehakte pecannoten en honing. Een ronde koekjes uitsteker die iets kleiner is an je glaasje en natuurlijk 6 glaasjes waarin je je toetjes gaat maken.

Als eerste ga je de stukjes appel bakken in de pan met wat kokosbloesemsuiker wat gaat carameliseren door de warmte en kaneel. Let op zet het vuur zachtjes en blijf roeren. Je merkt vanzelf wanneer de appeltjes wat zachter worden, laat afkoelen en verdeel ze over de glaasjes.

Snijd dunne plakken van de cake en steek met je koekjesuitsteker rondjes. Doop per rondje de cake even in een laagje appelsap en verdeel de rondjes over de glaasjes, druk voorzichtig aan zodat het een laagje vormt boven de appeltjes. Schenk vervolgens een laagje gele vla op de cake.

20151231_143103

In het midden van de gele vla leg je vervolgens een lepel kwark, dit zorgt voor wat frisheid in al die zoete laagjes. De bastogne koekjes maak je fijn, dit kan met bijvoorbeeld een deegroller. Ik heb wel gezorgd dat er nog wat stukjes overbleven voor extra crisp. Verdeel je bastogne laagje over de gele vla. Als laatste rooster je de pecannoten in de pan en roer je er wat honing doorheen. Let op zet het vuur zachtjes en blijf roeren. Laat de pecannoten nu afkoelen in een schaaltje. Zet alvast een laagje water in je pannetje want oh boy die honing zorgt voor een hard suikerlaagje in je pan! Als allerlaatste verdeel je de pecannootjes over je glaasjes en dat is alles.

afsluiterklassiek

Eet smakelijk. Laat me even weten als je dit toetje hebt gemaakt dat vind ik super leuk!

7 reacties

  1. Oehww dit klinkt lekker en ziet er zo goed uit! Ik vind je recept alleen al gezellig om te lezen en lekker duidelijk, top!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vindt je vast ook leuk!

Welkom

Wellicht kijk je voor het eerst op mijn splinternieuwe website.