Fruitige kwarkbolletjes

20160201_143748

Wooow, ik weet niet wat er is gebeurd maar mijn receptje voor de gezonde appel kaneel muffins is door jullie echt mega veel bekeken. Heeft iemand toevallig mijn blogpost ergens doorgelinkt want ik zou natuurlijk erg graag willen weten waar al die nieuwe bezoekers ineens vandaan komen.. Vandaag heb ik voor jullie een recept voor fruitige kwarkbolletjes. Nog niet zo heel lang geleden leerde ik de blog Mind your feed kennen. De schrijfster van deze blog is Reny en haar missie is om gezond te eten maar vooral te genieten. Iets waar ik mijzelf ook zeker in kan vinden. Zo vond ik er een recept voor kwarkbolletjes. Die heb ik vorige week voor het eerst eens uitgeprobeerd en man wat zijn die lekker!

20160201_134009

Nu vind ik het altijd heerlijk om wat te experimenteren en mijn eigen draai aan recepten te geven. Zo ging ik aan de slag met het recept voor de kwarkbolletjes en voegde er wat fruit aan toe. In de winkel waren de rozijnen uitverkocht en daarom besloot ik cranberry’s en gedroogde perzik te gebruiken. Ook zit er al een banaan door het beslag en vind ik een appeltje vaak heerlijk om te gebruiken in de dingen die ik bak dus dat ging er ook bij. En zo ontstonden mijn fruitige kwarkbolletjes..

Wat heb je nodig?

ingredienten

Ik had alle ingrediënten gewoon zo in mijn kast liggen dus aan de slag. Je kookt wat water en laat daarin het gedroogde fruit zo’n 10 minuutjes wellen (daarna giet je het af) De oven verwarm je alvast voor op 180 graden. Leg alvast een bakplaat gereed waarop je een vel bakpapier legt. Pak er een mengkom bij en doe daarin de speltbloem, magere kwark, het ei, de olie, de vanillesuiker en de geprakte banaan in. Dit roer je goed door tot het een mooi mengsel is. Nu roer je het fruit door het beslag (let op je kunt natuurlijk ook ander gedroogd fruit gebruiken als je dit lekker vindt!) Scoop met een ijslepel mooie bolletjes op je bakplaat. Ook kun je dit doen met 2 lepels. Ik haalde 5 mooie kwarkbolletjes uit het beslag. Wil je meer maken dan verdubbel je natuurlijk gewoon de hoeveelheid van de ingrediënten. De bolletjes gaan voor een kwartier a twintig minuten in de oven. Wanneer ze mooi goudbruin en gaar zijn haal je ze er uit en laat je ze afkoelen. Zet vooral een wasknijper op je neus want de geur is zo heerlijk dat je ze gelijk allemaal op wilt peuzelen..

20160201_143730

Je kunt de kwarkbolletjes ook invriezen, zo heb je altijd een lekker broodje in de buurt! Bij mij hebben ze de vriezer niet gehaald en gingen ze naar binnen voor een 2 persoonslunch. Ze vullen goed want ik heb totaal geen honger gehad de hele middag..

Laat je het mij weten als je de fruitige kwarkbolletjes hebt gemaakt? Heb jij er een ander ingrediënt ingedaan en was dit ook lekker stuur deze tip dan door want ik vind dat super leuk om te lezen!

afsluiterklassiek

 

5 reacties

    1. Welkom op mijn blog en wat fijn dat je dit even laat weten. Ik heb het nu zo aangepast dat je op de foto kunt klikken en zo dus ook de ingrediënten beter kunt lezen. Laat je me even weten of het nu lukt?

      Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vindt je vast ook leuk!

Welkom

Wellicht kijk je voor het eerst op mijn splinternieuwe website.