Fudge vol koekjes

titelfudge

20161224_115722

Allereerst hoop ik dat je een fijne eerste kerstdag hebt gehad en natuurlijk ook een fantastische tweede toegewenst! Eerste kerst staat hier altijd in het teken van familie en tweede kerst reserveren we vaak om samen ons eigen plan te trekken die dag. Op de dag voor kerst vind ik het altijd erg leuk om iets lekkers te maken. Dat neem ik dan gedeeltelijk mee voor familie zodat we niet alles zelf op hoeven te eten. Dat doe je met deze dagen natuurlijk toch al genoeg..

20161224_113718

Dit jaar heb ik fudge vol koekjes gemaakt. De naam zegt het dus al in deze fudge zitten 3 verschillende soorten koekjes. Bastognekoeken, oreo’s en langevingers. De hoeveelheden kun je naar eigen smaak aanpassen. Het zijn simpele ingrediënten waarmee je in een handomdraai iets lekkers op tafel kunt zetten (of cadeau kunt geven)

boodschappenfudge

Ik ben begonnen met de lange vingers op de bodem van een ovenschaal met bakpapier te verdelen. Wanneer je een langwerpige schaal pakt past dit mooi zonder al teveel aanpassingen.Dit is de bodem van je fudge. Ik heb ze trouwens met de gesuikerde kant naar beneden gelegd.

20161224_113927

Breek een aantal koekjes in wat grovere stukken om je bovenkant van de fudge straks te decoreren. Je kunt ook met een mesje de koekjes in stukjes snijden. Op mijn bovenkant gingen 3 stukjes langevinger, 6 halve oreo’s en 1 bastognekoek. De rest van de koekjes snijd/breek je wat fijner en zet je even opzij. De chocolade breek je ook in stukken. De chocoladestukken gaan samen met de gecondenseerde melk in een pannetje. Dit zet je op een niet al te hoog vuur, blijf goed roeren tot de chocolade gesmolten is. Het vuur zet je uit. Roer nu de koekjes door de fudge en giet het in de bakvorm bovenop de langevingers.

20161224_115727

Nu kun je de bovenzijde decoreren met de koekjes. Als finishing touch strooi je er wat chocolade pareltjes overheen die je heel voorzichtig een beetje aan kunt drukken. De fudge gaat voor minimaal 3 uur in de koelkast. Voor serveren zet je de fudge even uit de koelkast en snijd je ‘m in stukjes.

feestdagen

afsluiterklassiek

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vindt je vast ook leuk!

Welkom

Wellicht kijk je voor het eerst op mijn splinternieuwe website.