Gezonde appel kaneel muffins

In 2013 won ik bij lieve Pauline een door haar persoonlijk gesigneerd voedselzandloper kookboek. Ik heb het boek toen van de eerste tot de laatste letter doorgelezen en ook erg genoten van de prachtige foto’s. Ik schreef er toen al eens een review over.

Sinds deze week ben ik weer iets bewuster bezig met mijn eten na al dat heerlijke eten met de feestdagen. Zo bestelde ik het boek van XL naar S van Mieke Kosters. Hier zal ik binnenkort een review over schrijven voor jullie. Maar ondertussen was ik ook op zoek naar iets lekkers voor de zondagavond wat toch gezond zou zijn. Eerst was ik namelijk van plan appelflappen te bakken maar dat bladerdeeg is echt niet zo super gezond natuurlijk.. In het boek van Pauline kwam ik ontbijtmuffins tegen en zo besloot ik er wat dingetjes aan toe te voegen om er mijn eigen twist aan te geven.

20160124_165925.jpg

Ik at deze muffins dus niet als ontbijt maar als gezond tussendoortje!De stukjes appel zorgen er voor dat de muffins wat zoetig worden. Houd je nu echt van zoet voeg er dan nog wat honing aan toe (al maakt dat het natuurlijk ook weer wat minder healthy) Wat heb je nodig?

125 gram havermout, een beetje lijnzaad naar keuze, 1 geprakte banaan, 2 eieren, 150 ml melk naar keuze, 1 el bakpoeder, gehakte pecannoten naar keuze, 1 appel in kleine stukjes, een theelepel kaneel en een snufje speculaaskruiden

De oven verwarm je voor op 170 graden, nu ga je het beslag maken voor de gezonde appel kaneel muffins. Meng de havermout, eieren, melk, lijnzaad, bakpoeder en de specerijen. Vervolgens roer je de stukjes appel en de gehakte pecannoten door het beslag. Ik gebruik een siliconen cupcake bakvorm, deze hoef je niet in te vetten. Je schept de vormpjes vol en zet het ongeveer 25 minuten in de oven. Is verschillend per oven, let gewoon goed op of je muffins mooi goudbruin zijn gekleurd. Als laatste doe je de gaar check met een satéprikker. Komt deze schoon en droog uit de muffin dan zijn ze klaar!

Trouwens in het boek staat dat er 8 muffins uit het beslag kunnen worden gemaakt, ik ging voor 6 flink gevulde muffins. Je bewaart ze luchtdicht ik gok maximaal 2 dagen. Als je dat kunt weerstaan natuurlijk..

20160124_170125_20160124170831005

Eet smakelijk! Laat je me even weten als jij ze hebt gemaakt en hoe ze hebben gesmaakt? Natuurlijk vind ik het ook geweldig als je je eigen variatie maakt op dit recept en dit aan mij laat weten.. Voor mij is het in elk geval een heerlijk tussendoortje wat ik graag meeneem naar stage, school of werk!

afsluiterklassiek

7 reacties

 1. Ik heb ze gemaakt! En ze zijn werkelijk heerlijk. Alleen heb ik wat zitten prutsen doen ik de melk erbij deed, het werd plots heel loperig en dus heb ik nog wat extra havermout, 1 ei en een geprakte banaan toegevoegd zodat een weer een deegachtige substantie werd. Ze zijn dus gelukt. Wel vergeten de appel en kaneel toe te voegen… zo verstrooid, maar zelfs dan waren ze lekker en mijn man heeft er zelfs meegenomen naar zijn werk als tussendoortje. Zou het kunnen dat de hoeveelheid melk niet helemaal klopt in het recept?
  liefs!

  Leen

  1. Hoi Leen, Wat leuk om te lezen dat je ze ook hebt gemaakt. Als het beslag te nat is kun je altijd wat havermout toevoegen. In principe moet de 150 ml melk prima zijn. Toen ik ze maakte was het een mooi beslagje.

   Veel liefs

 2. Wij hebben ze hier ook gemaakt en zijn grote fan 🙂 Ik houd niet zo van pecan noten dus deed ik er lijnzaad, pompoenpitten en, Leen van hierboven nadoend, zonnebloempitten in.
  Ze zijn goed gelukt en de jongens smullen ervan. Altijd handig om lekkere, gezonde receptjes te hebben, die kindjes eten zonder te zeuren 🙂
  Overlaatst maakte ik ook gezonde muffins maar het waren zo van die dingen die ‘gezond’ zijn en meer kon er echt niet van gezegd worden :p

  1. Hoi Naomi,

   Allereerst welkom op mijn blog! wat leuk dat je een berichtje hebt achtergelaten.
   Super om te lezen dat de muffins ook bij jou goed zijn ontvangen 🙂 Heb je de muffins met framboosjes en appels ook gezien?
   Dat recept is afgelopen week online gekomen.

   Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vindt je vast ook leuk!

Welkom

Wellicht kijk je voor het eerst op mijn splinternieuwe website.