Gezonde tropische muffins

Een regelrechte hit dat waren de gezonde appel kaneelmuffins waarvan ik een tijdje gelegen het recept postte. Hier thuis zijn ze altijd erg in trek. Ik bak altijd een batch  en vries dan ook een aantal in zodat we altijd gezonde snacks op voorraad hebben. Voorkomt gelijk dat je gaat voor snelle ongezonde snacks. Simpelweg koop ik die eigenlijk bijna niet meer..

20160320_154639

Dit keer heb ik muffins gemaakt met een tropisch tintje. De smaak van mango en ananas doen me verlangen naar de zomer. Het zonnetje op je bol en heerlijk genieten van al het zomerfruit wat je dan volop kunt kopen. Ik heb wel een beetje vals gespeeld met ananas uit blik, nog gezonder is verse ananas. De mango heb ik uit het vriesvak gehaald bij de Albert Heijn zodat ik dat altijd kan pakken als ik zin heb in fruit. Is ook bijvoorbeeld heerlijk door je ontbijt of in een fruitsalade. De banaan ging gewoon door het beslag net als vorige keer

20160320_163318

Het fruit maakt de muffins heerlijk zoet en maakt verdere toevoeging van suiker overbodig. Wat heb je nodig? 125 gram havermout, een beetje lijnzaad naar keuze, 1 geprakte banaan, 2 eieren, 150 ml melk naar keuze, 1 el bakpoeder, een half blikje uitgelekte en fijngesneden ananas stukjes, een flinke hand mango stukjes die je ook fijn hebt gesneden. Dit gaat ook prima als de mango nog wat bevroren is laat m wel eerst verder ontdooien voor je hem in het beslag gooit. Voor nog meer tropical muffins kun je nog geraspte kokos door het beslag gooien als je daarvan houdt.

20160320_163334

De oven verwarm je voor op 170 graden, nu ga je het beslag maken voor de gezonde tropische muffins. Meng de havermout, eieren, melk, lijnzaad, bakpoeder (en de kokos als je die wilt toevoegen). Vervolgens roer je de stukjes mango en ananas door het beslag. Ik gebruik een siliconen cupcake bakvorm, hoef je niet in te vetten en vrolijke cupcake vormpjes. Bak ze niet perse in papiertjes, hier plakt je muffin aan vast, zo het beslag in de siliconenvorm is ook prima en dan houd je meer van je muffin over om op te eten.. Je schept de vormpjes vol en zet het ongeveer 20-25 minuten in de oven. Is verschillend per oven, let gewoon goed op of je muffins mooi goudbruin zijn gekleurd. Als laatste doe je de gaar check met een satéprikker. Komt deze schoon en droog uit de muffin dan zijn ze klaar!

Ik heb  8 muffins uit het beslag gemaakt. Je bewaart ze luchtdicht ik gok maximaal 2 dagen bewaren. Als je die verleiding aankan. Of je vriest ze in en hebt zo altijd een gezonde snack in de buurt even laten ontdooien en lekker oppeuzelen. Eet smakelijk! Laat je me even weten als jij ze hebt gemaakt en hoe ze hebben gesmaakt? Natuurlijk vind ik het ook geweldig als je je eigen variatie maakt op dit recept en dit aan mij laat weten..

afsluiter

 

*Mocht je iets zien op de foto wat je graag zou shoppen: de schort kocht ik bij H&M (wel al lang geleden), houten lepel van HEMA, het onderste bord is van Cath Kidston en het kleinere bordje is van PIP studio. Vorkje is antiek, ik kreeg ze jaren geleden voor mijn verjaardag  van mijn vriend. De schaaltjes waarin het fruit zit komen allebei van IKEA

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vindt je vast ook leuk!

Welkom

Wellicht kijk je voor het eerst op mijn splinternieuwe website.