Kerst fudge

In de loop der jaren heb ik al een aantal recepten voor fudge online gezet op mijn blog. Dit keer bedacht ik een versie speciaal voor kerst. Het frisse groen van de pistachenootjes en het dieprood van de cranberries doen me denken aan kerst. Ik waarschuw je alvast, het is zoooo lekker! En heel simpel te maken..

20151224_084802

Wat heb je nodig? 350 gram chocolade naar keuze (ik gebruikte puur), 1 blikje gecondenseerde melk, 2 handjes cranberries, 5 bastogne koeken, 1 handje gehakte pistachenootjes.

20151224_085119

Wat moet je doen? Zet een brownievorm of ander bakblik klaar bekleed met bakpapier. Breek de bastognekoeken in stukjes, hak de pistachenootjes en verdeel vervolgens samen met de cranberries over het bakblik. Houd wat apart om je fudge te decoreren!

Smelt de chocolade in een pannetje of de magnetron. Let op in het pannetje voortdurend roeren en het vuur heel zachtjes. In de magnetron smelt je de chocolade in intervallen van ongeveer 20 seconden en tussentijds roer je steeds even goed door. Wanneer de chocolade gesmolten is haal je deze van het vuur en nu ga je de gecondenseerde melk er doorheen goed doorheen roeren. Giet het mengsel in je bakblik over de cranberries, koekjes en pistachenootjes. Als laaste druk je de decoratie op de bovenkant. Schuif je fudge nu een paar uur in de koelkast zodat ie goed kan opstijven.

20151224_085951

Zet de fudge voordat je hem in blokjes gaat snijden even uit de koelkast. Je kunt de blokjes natuurlijk zo klein of groot snijden als dat je zelf wilt. De fudge is heerlijk maar wel machtig dus ik zou niet gaan voor mega blokken.. En nu komt het gevaarlijke, als je eenmaal hebt geproefd…

20151224_085426

Daarom raad ik je aan om de fudge lekker uit te delen tijdens de kerst. Zo neem ik ‘m mee naar mijn oma om samen met mijn familie te snoepen bij de koffie/thee. Ik heb de fudge verpakt in bakpapier om mee te nemen. Bewaren in de koelkast (voor zover dat lukt, haha)

afsluiterklassiek

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vindt je vast ook leuk!

Welkom

Wellicht kijk je voor het eerst op mijn splinternieuwe website.