Koken met left-overs

Wie vindt het nou niet fijn om simpel en snel een lekkere maaltijd te koken? Dan is deze blogpost geschikt voor jou. Ik heb speciaal voor jullie 2 recepten met restjes die ik had in mijn koelkast. Met de recepten kun je een avondmaaltijd bereiden die je later als lunch kunt eten. Ook kan je met de ingrediënten die je over hebt een andere maaltijd in elkaar draaien in je keuken. Ben je al benieuwd?

Voor de fritata met groenten en hamblokjes heb je het volgende nodig: 1 bakje champignons, 1 paprika, 1 courgette, handvol snacktomaatjes, een bakje hamblokjes, kruiden naar keuze en 5a6 eieren. Daarnaast een ovenschaal en een vel bakpapier

20180427_122008

Hoe maak je de fritata? Snijd alle groenten in stukjes/reepjes; dit kan zo grof/fijn als je zelf lekker vindt. Klop de eieren los en voeg de kruiden toe. Verdeel nu de hamblokjes over de schaal met bakpapier. Daar bovenop komen alle groenten. Als laatste giet je het eiermengsel er in. Dit gaat in een voorverwarmde oven op 180 graden. De baktijd is per oven verschillend maar je kijkt of je ei goed gestold is en een klein beetje bruin.

Natuurlijk kun je alle groenten kiezen die je lekker vindt of er bijvoorbeeld nog plakjes gekookte aardappel bij doen. De fritata is voor ongeveer 4 personen, afhankelijk van hoe groot de porties moeten zijn. Je kunt dit de volgende dag zo opeten als je het even in de koelkast bewaard. Op brood is het ook heerlijk en vult het nog iets meer. In mijn fritata ging van alle groenten niet de volle portie in de schaal. Met alles wat ik overhield bedacht ik nog een recept voor de volgende dag: een wrap met groenten en kipfilet. Het enige wat je daarbij nog extra nodig hebt is een wrap, plakjes kipfilet en chilisaus. Wraps kun je ook bewaren in de vriezer als je niet het hele pak opmaakt. Hier liggen ze zo’n hoe beetje standaard in de vriezer voor als ik geen zin heb in brood.

Hoe maak je de wrap? Wanneer je een wrap uit de vriezer pakt laat je die natuurlijk eerst ontdooien. Wok de groenten kort in een pannetje met een klein beetje olie. Verdeel de kipfilet over de wrap, je pakt een hoeveelheid die je lekker vindt. Bij mij waren het 4 kleine plakjes. Verdeel een beetje chilisaus over de kipfilet en tot slot doe je de gewokte groenten op de wrap. Dichtrollen, doorsnijden en eet klaar is je super snelle lunch. Eens iets anders dan kip? Wok dan bijvoorbeeld een aantal garnalen mee met je groenten en voeg daarbij ook de chilisaus toe op de wrap.

Laat je het even weten als je een recept hebt gekookt van mijn blog? Ik vind het namelijk super leuk om terug te lezenafsluiterblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vindt je vast ook leuk!

Welkom

Wellicht kijk je voor het eerst op mijn splinternieuwe website.