Let’s go bananas

20180829_103945

Hier een hele mijlpaal, geen baby meer maar een echte dreumes. Een (eerste) verjaardag vraagt natuurlijk om een leuke en ook mooie traktatie. Wat is er nog leuker dan dat je die ook nog eens heel simpel zelf kan maken? Vandaag laat ik je zien hoe je een gezonde en super leuke traktatie in elkaar kunt zetten. Snel klaar, budgetproof en ook nog eens verantwoord!

Wat heb je nodig:

  • Bananen (tel vooraf even hoeveel je er nodig hebt, vergeet ook de juf niet!)
  • Permanent marker in zwart en rood
  • Cupcake papiertjes met een leuke print
  • Uitgeprintte afbeelding waarop je de naam en leeftijd zet
  • Eventueel een extra afbeelding voor decoratie
  • Lijmpistool
  • Schaar

20180828_191152

Om te beginnen is het handig te bedenken welke kleuren je wilt gaan gebruiken. Maak je elke banaan anders of wil je meer eenheid in de traktatie? Nu kun je een afbeelding gaan zoeken en met een tekstbewerkingsprogramma de naam en de leeftijd er op zetten. Eventueel zoek je in hetzelfde thema nog een afbeelding die je voor decoratie kunt gebruiken. Zelf heb ik de keuze gemaakt om alle banaantjes hetzelfde uiterlijk te geven. Zo heeft elk kindje dezelfde traktatie. Ook heb ik geen onderscheid gemaakt tussen traktatie voor kind en juf. Print de afbeeldingen uit en knip ze vervolgens netjes uit.

20180828_192747

De volgende stap is om de bananen gezichtjes te geven. Ik maakte de oogjes met een zwarte stift en de mondjes met een rode stift. Je kan de banaan natuurlijk elk uiterlijk geven wat je leuk vind. Ik gaf ze ook nog een blosje met een gewone stift maar merkte later dat dit wat vlekte. Een watervaste stift is dus een vereiste als je de gezichtjes heel wilt houden.

template rok

Pak nu de cupcake papiertjes en knip richting het midden. Hier knip je een rondje uit het papier. Zo krijg je het rokje voor de banaan. Vouw het papiertje rond de banaan en plak het dicht met een dotje lijm uit het pistool, let op dit is erg heet! Je kunt het openstaande stukje van de rok wat overlapt eventueel ook dichtlijmen. Als je nog extra decoratie hebt kun je dit toevoegen. Zo is het bijvoorbeeld ook leuk om nog een stukje lint aan de bovenkant van het rokje te lijmen.

20180829_093834

Alle bananen zijn nu aangekleed, het is tijd om de bovenkant af te maken. De afbeeldingen die je eerder hebt uitgeknipt ga je nu vastzetten met wat lijm uit het lijmpistool. Ik deed wat op het steeltje van de banaan en een klein beetje aan de onderkant van de afbeelding zodat hij beter vast zit. En dat lieve mensen is alles! Veel traktatie plezier

afsluiterblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vindt je vast ook leuk!

Welkom

Wellicht kijk je voor het eerst op mijn splinternieuwe website.