Pastasalade met gerookte kip

tekstpastasalade

boodschappenlijstje-pastasalade

*Deze salade is voor ongeveer 2 personen. Afhankelijk van de portie grootte.

Kook de pasta gaar in water met een scheutje olie . Volg de aanwijzing op de verpakking. Spoel de pasta goed af in een zeef met koud water. Zet opzij en laat afkoelen. Snijd de champignon en lente uitjes in schijfjes/ringetjes. Bak deze in de pan. Gaar? Leg het op een bord om af te koelen. Gebruik eventueel een vel keukenrol om het vocht op te nemen wat vrij is gekomen. Dit hoeft namelijk niet in je pastasalade. Vervolgens maak je de pan even schoon met een vel keukenpapier. Rooster nu de pijnboompitten en let goed op dat deze niet verbranden. Leg ze nadien op een bord om af te koelen.

basilicum

Bron

Snijd de gegrilde paprika’s in stukjes, laat ze vooraf goed uitlekken. De gerookte kip snijd je eveneens in stukjes. Pak er een schaal of mengkom bij want je gaat nu de pastasalade bij elkaar doen. Doe de sla, farfalle, pijnboompitten, gerookte kip, champignons, lente uitjes en paprika bij elkaar. Vervolgens schep je 2 flinke eetlepels pesto bij het mengsel en dit ga je goed door elkaar roeren.  That’s all.

tips

Wanneer je salade over hebt kun je dit prima de volgende dag lekker opeten als lunch of avond eten. Zelf vond ik ‘m behoorlijk vullen maar wanneer je restje wat kleiner is kun je dit ook prima eten met wat brood er bij of bijvoorbeeld een soep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vindt je vast ook leuk!

Welkom

Wellicht kijk je voor het eerst op mijn splinternieuwe website.