Italiaanse maaltijdsalade

maaltijdsalade

Je kent dat vast wel; een luie zondag met weinig zin om uitgebreid te koken. Toch wil je iets lekkers op tafel zetten. Met slechts 6 ingrediënten maak je voor 4 personen deze heerlijke Italiaanse maaltijdsalade met linguine. En het staat ook nog eens rapido op tafel!

Bij voorkeur doe je natuurlijk voor het weekend al de boodschappen zodat het echt een luie zondag blijft. In je mandje gaan de volgende ingrediënten:

boodschappenlinguine

Het enige wat gekookt hoeft te worden is de pasta. Houd dit goed in de gaten en proef af en toe even of de pasta al gaar is. Pasta gaar?  afgieten en afspoelen onder koud water. De pasta af laten koelen. Ondertussen kunnen de tomaten en paprika in blokjes en reepjes worden gesneden. De gegrilde kip hoeft alleen nog te worden gepluisd. Wanneer de pasta volledig is afgekoeld kan de saus er door worden geroerd.

Verdeel de sla over de borden, hierop komt een nestje van de linguine. Dit doe je door de linguine op een vork te draaien met daaronder een lepel. De kip, paprika en tomaat gaan als laatste stap in laagjes over de maaltijdsalade. Bon apetito!

tips

Wat meer bite in de salade? voeg dan wat vers gemaakte croutons toe. Croutons maak je door (oud) brood in kleine stukjes te snijden  en te besprenkelen met wat olijfolie. Deze zet je even in de oven tot ze knapperig zijn. Een echte kaasliefhebber? dan zijn wat stukjes mozzarella over de salade ook zeker een aanrader!

afsluiterklassiek

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vindt je vast ook leuk!

Welkom

Wellicht kijk je voor het eerst op mijn splinternieuwe website.