Een AVG-tje maar dan anders
Wie is er niet opgegroeid met het AVG-tje; aardappels, groenten en vlees. In veel huishoudens staat dit nog steeds met regelmaat op het menu. Het blijft een gezonde keuze maar wat variatie hierin kan geen kwaad. De aardappels hoeven niet gekookt maar kun je ook op andere manieren bereiden. Precies hetzelfde geldt voor de groenten. Wat dacht je van aardappelwedges met pesto, groenten met Italiaanse kruiden en een heerlijke kipschnitzel?
Was de courgette en tomaten goed en maak droog met keukenpapier. Nu ga je de tomaten in plakjes snijden. Verwijder steeds eerst het groene stukje waaraan het steeltje heeft vastgezeten. Snijd vervolgens de courgette in mooie plakjes. De dikte kun je naar eigen smaak invullen. Voor dunne plakjes kun je bijvoorbeeld een kaasschaaf gebruiken. Leg de plakjes tomaat en courgette nu dakpansgewijs in een ovenschaal. Strooi wat Italiaanse kruiden op de groenten en sprenkel er vervolgens nog wat olijf olie overheen. Je hebt nu de mogelijkheid om nog wat geraspte tuinkruiden kaas over de groenten te verdelen voor ze in de oven gaan.
De aardappels hoeven niet te worden geschild. Snijd ze vervolgens allemaal steeds in 4 partjes, de wedges. Verzamel alle aardappels in een grote kom en meng er vervolgens wat olijfolie en ongeveer een flinke theelepel pesto doorheen. Roer dit goed door tot alle aardappels bedekt zijn. Je kunt naar keuze nog wat Italiaanse kruiden toevoegen als je dit lekker vindt. Spreid de aardappels uit over een met bakpapier beklede bakplaat en zorg dat de schil naar onder ligt.
De schaal met groenten en de plaat met aardappel wedges gaan beiden voor 20 minuten in een op 180 graden voorverwarmde oven. De aardappels zijn goed als ze een beetje gekleurd zijn aan de bovenkant. (Let op, de baktijd kan per oven wat verschillen) De kipschnitzels bak je terwijl de rest in de oven staat tot ze een mooi goudbruin korstje hebben gekregen. Natuurlijk kun je kiezen om ze zelf te paneren maar soms is het gewoon heerlijk om ze easy bij een goede slager te halen!
Meer groenten? Voeg dan bijvoorbeeld een in ringen gesneden rode ui toe aan de groenten. Of bak wat champignons mee met de kipschnitzel.
Ben je een vegetarisch? Verhoog dan de hoeveelheid groenten en laat de kipschnitzel weg. Een heerlijke omelet is een goede vleesvervanger.
Eén reactie
Dat ziet er weer lekker uit!