Italiaanse ristotto met pit

header-risotto

Een simpele, lekkere maaltijd bereid met verse producten en veel liefde. Dat is wat ik altijd in gedachten heb wanneer ik in mijn keuken aan de slag ga. Wanneer wordt gevraagd naar mijn favoriete eten zit daar steevast ook de Italiaanse keuken bij. Vandaag deel ik met jullie mijn recept voor een heerlijke Italiaanse risotto met een beetje pit.

boodschappenrisotto

Risotto is een simpel gerecht, je moet er alleen de tijd voor nemen (en wat liefde in stoppen). Begin met het snijden van de ui, paprika en champignons. Rasp vervolgens de Parmezaanse kaas boven een schaaltje. Scheur de serano ham in kleine stukjes. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Schep regelmatig om om aanbranden te voorkomen. Laat de pitjes afkoelen op een bord.

dsc_1742

Fruit de ui in een pan met wat olijfolie. Voeg de risotto toe en bak mee tot de korrels wat glazig worden. Voeg nu steeds wat water bij tot dit door de risotto is opgenomen. Voeg na circa 10 minuten de paprika en champignons toe. Blijf goed roeren en kijk of het water goed wordt opgenomen, dit kan even duren. Tussendoor is het aan te raden steeds te proeven of de korrels risotto al zacht worden. Wanneer dit het geval is kunnen de reepjes serano ham door de risotto worden geroerd. Ook de geroosterde pijnboompitten gaan in de pan. Als laatste is de Parmezaanse kaas aan de beurt. Deze mag geheel door de risotto maar er kan eventueel wat worden overgelaten voor de garnering.

dsc_1749

Meer dan dit hoef je niet te doen, ziet er goed uit toch? Het recept is voldoende voor 4 personen. Eet smakelijk!

tips

Houd je van wat meer pit? voeg dan een fijngesneden rode peper toe. Vegetarisch? laat dan de serano ham weg en kies er eventueel voor om nog wat meer groente toe te voegen.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vindt je vast ook leuk!

Welkom

Wellicht kijk je voor het eerst op mijn splinternieuwe website.