Sinterklaas granola

Op mijn blog scheef ik al eens het recept op voor heerlijke granola die je zelf kunt bakken in de oven. Omdat we steeds dichter bij Sinterklaas komen vond ik het leuk om een nieuwe versie te bedenken.. Dus vandaag presenteer ik jullie Sinterklaas Granola!

20151122_130143

Wat heb je nodig voor de granola zelf? 100 gram havermout, 100 gram 7 granen vlokken (bio AH), gebroken lijnzaad in een hoeveelheid naar eigen keuze, 50 gram pompoenpitjes, 2 eetlepels olijfolie, 3 eetlepels acacia honing, een handje noten naar keuze (in stukjes) en als laatste wat speculaaskruiden.

20151122_130130

Mijn kokosolie was op en dit zorgde er voor dat ik weleens wilde proberen of ik de granola ook met olijfolie kon maken. En dat lukte! Hoe maak je de granola? Verwarm allereerst je oven voor op 180 graden. Doe de hierboven beschreven ingrediënten in een mengkom en roer dit met een houten lepel goed door elkaar. Pak nu een groot plat bakblik . Hierop leg je een vel bakpapier. Je spreid de granola goed uit over het bakpapier.  Je kunt nog wat honing over de granola sprenkelen als je dit wilt. Nu gaat het voor ongeveer 20 minuutjes in je oven. Niet maken met een lege maag, gegarandeerd dat je honger krijgt van de heerlijke geur die zich in je keuken verspreid. Ondertussen pak je een schaaltje pepernoten, je halveert de pepernootjes.

20151122_130434

Wanneer de granola uit de oven komt laat je deze eerst goed afkoelen. Nu is het tijd om je pepernoten toe te voegen. Roer de granola en de pepernoten door elkaar en doe het samen in een mooie luchtdichte pot. Kijk nou is deze granola heerlijk voor je dagelijkse ontbijtje. Maar hoe leuk is dit om als Sint kadootje te geven? Er zijn bijvoorbeeld bij Xenos of Dille en Kamille erg leuke weckpotten te vinden waar je de granola mooi in kan verpakken. Wel de tip om de granola niet te ver van tevoren te maken. Vers is gewoonweg het lekkerste!

20151122_130818

Knoop wat lint of touw rond de bovenkant van de hals en hang er een leuk handgeschreven label aan. Klaar is je eigengemaakte ontbijtje (of Sint cadeautje)

De granola is heerlijk met kwark of bijvoorbeeld Griekse yoghurt. Wat het nog lekkerder maakt is het toevoegen van wat vers fruit. Heb je ook gelijk weer één stuk fruit binnen..

afsluiter

Trouwens.. pepernootjes kun je natuurlijk kant en klaar kopen, dit is de makkelijkste versie. Maar hoe lekker is om zelfgemaakte pepernootjes toe te voegen?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vindt je vast ook leuk!

Welkom

Wellicht kijk je voor het eerst op mijn splinternieuwe website.