Supersnelle zomer tiramisu

IMG_20160626_154236

Het gebeurt wel eens dat ik spontaan zin heb om even wat te maken in de keuken en dan wel zonder speciaal boodschappen te hebben gehaald. Dat betekend dat ik creatief moet zijn met de ingrediënten die ik op dat moment in huis heb. Zo ging ik aan de slag voor een supersnelle zomerse tiramisu met spulletjes uit mijn koelkast en vriezer.

IMG_20160626_154356

Wat heb je nodig? een pak langevingers, een beetje sinaasappelsap, een beetje diepvriesframbozen (ontdooid), 250 gram magere kwark en een snufje vanillesuiker. Ja das echt alles wat je gebruikt voor dit recept! De langevingers had ik nog liggen van geboortechocolade die ik pas maakte. Diepvriesframbozen liggen hier standaard in de koelkast voor bijvoorbeeld toetjes, bakken of water met een smaakje. Kwark eet ik bijna elke ochtend als ontbijt dus ook dat staat standaard in de koelkast. Het recept is voor ongeveer 3 personen.

IMG_20160626_154501

Wat moet je doen? pak een bakje en giet daarin een bodempje sinaasappelsap. Hierin laat je de langevingers even ‘weken’. Je kan het per langevinger doen of meerdere tegelijk, net wat je zelf makkelijk vind (en hoe groot je bakje is). Verdeel de langevingers over de bodem van een ovenschaal totdat deze bedekt is. Als je nog wat sinaasappelsap over hebt dan kan je dat er gerust overheen gieten. Nu is het tijd om de kwark er mooi overheen te verdelen. Over de kwark sprenkel je naar keuze nog wat vanillesuiker. Nu pak je de frambozen er bij waar je een deel van gaat prakken en dit verdeel je over de kwark. Houd wat hele frambozen over ter decoratie. En ja dat is echt alles wat je hoeft te doen!!

Wil je een mooie hoge tiramisu? Dan wacht je nog even met de frambozen en kan je eventueel nog een laagje langevingers op de kwark leggen. Let er op dat je dan iets meer langevingers nodig hebt dan aangegeven en ook de kwark is het dubbele van wat er in mijn recept staat. Als laatste top je af met de frambozen zoals eerder beschreven.

Laat je me even weten hoe het heeft gesmaakt? heb jij een andere variatie bedacht met zomerfruit? Laat het mij even weten want dat vind ik super leuk!

afsluiter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vindt je vast ook leuk!

Welkom

Wellicht kijk je voor het eerst op mijn splinternieuwe website.