Tijd voor thee

IMG_20160305_104752

Wanneer mijn vriend me vraagt wat ik wil drinken is mijn antwoord heel vaak thee. Ja ik ben een echte theeleut. Natuurlijk is het easy om gewoon een kant en klaar theezakje uit de doos te grissen. en dat is nou precies wat mijn vriend ook altijd doet wanneer ik om thee vraag. Alleen vind ik losse thee echt veeeeel lekkerder dan die kant en klare zakjes. Op de vraag waarom hij altijd die zakjes pakte zei hij: nou is gewoon lekker makkelijk. Daar heb je een punt. Zo komt mijn losse thee echt nooit van zijn lang zal ze leven op hahahah.

20160305_094043

Tijd om me even te verplaatsen in het gemak van een kant en klaar zakje. Ik heb lege theefilters en losse thee. 1 + 1 is bij mij twee. Je pakt een mooie lege pot. Vult wat theefilters met losse thee en schrijft op de labels welke thee er in het zakje zit. De labels kun je maken hoe je zelf wilt. Ik gebruikte een pons maar je kunt ze ook gewoon uitknippen in een vorm naar keuze. Vervolgens pak je een stukje van dat vrolijke bakerstwine en niet je het labeltje er aan. Leg er een knoopje in en niet het aan je zakje vast. Klaar is kees! heb je nou geen zin om te klooien met labeltjes? stop de theezakjes dan in kleinere potjes en doe elke soort thee in een apart potje. Sticker er op en you’re done!

20160305_094258

20160305_103256

Dikke winst zou ik zeggen want en de thee is veel lekkerder en toch is het ook makkelijk om snel even een zakje uit de pot te grissen! Zo’n pot vol thee in je voorraadkast stat natuurlijk hartstikke leuk. Misschien is het nog wel leuker om zo’n pot vol thee als kado te maken..

20160305_113938

20160305_113834

 

Losse thee en filters haal ik altijd bij Dille & Kamille. De grote glazen pot kocht ik bij Hema. Ook het bakerstwine komt van de Dille en Kamille en het vrolijke karton kocht ik bij Action.

Wat is jouw favoriete thee?

afsluiter

11 reacties

  1. Heel leuk idee! En labels maken is supertof. `k heb er bij de hema gekocht waar ik zelf nog iets op kan tekenen en/of schrijven, eigenlijk niet voor theezakjes gekocht, maar je hebt me op een idee gebracht 😉

  2. Wat een superleuk idee om zo je losse thee toch sneller te gebruiken! Ik herken dat wel, ik pak ook sneller een zakje dan de losse thee. Met jou handige tip ga ik dus snel eens aan de slag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vindt je vast ook leuk!

Welkom

Wellicht kijk je voor het eerst op mijn splinternieuwe website.