Tiramisu met gebakken appeltjes

Het groen kleurt langzaam in de meest prachtige herfstkleuren. In de boomgaarden word momenteel hard gewerkt om al dat herfstfruit van de bomen te plukken. Zo hoorde ik van speciale plukdagen alleen heb ik die helaas gemist. Dat mag de pret niet drukken want ik houd ontzettend van appels. Ik eet er elke dag wel één, soms zelfs 2. Vriendlief is ontzettend fan van appeltaart dus je hoort het al appels zijn niet weg te denken uit ons huishoudentje.

Ik presenteer jullie: Tiramisu met gebakken appeltjes! Eerder schreef ik al het recept voor de supersnelle zomer tiramisu . Dit keer is het echt een toetje met een herfstig karakter geworden. Ik zal stoppen met kletsen want je wilt vast graag aan de slag..

20161007_133839

Wat heb je nodig?

  • 2 appels naar keuze, ik gebruikte pink ladies
  • een pak langevingers (daaruit één zo’n plastic verpakking)
  • 250 gram magere kwark
  • een half zakje vanillesuiker
  • kaneel
  • kokosbloesemsuiker
  • appelsap

Het recept is absoluut niet ingewikkeld, snel klaar en ook een stuk minder ongezond dan de klassieke tiramisu!Het recept is goed om 4 personen heel happy te maken. Klaar voor de start? Go

20161007_140006

Het eerste wat je gaat doen is het bakken van de appeltjes. Deze moeten namelijk afkoelen voordat ze over de tiramisu kunnen worden verdeeld. Schil de appels, snijd ze in kwarten en snijd de kwarten vervolgens in kleine stukjes. Roer nu kaneel naar eigen smaak door de appeltjes. Zet een pan op het vuur met wat olie. Gooi de appelstukjes in de pan en roer goed, zet het vuur op middelhoog. Verdeel nu kokosbloesemsuiker naar keuze over de appeltjes, zet het vuur iets lager en blijf goed roeren tot ze wat zachter zijn. Zet het vuur uit en laat de appeltjes afkoelen op een bord.

Pak een ovenschaal en giet daarin een flinke bodem appelsap, die mag zeker wel 2 centimeter zijn schat ik. Verdeel de langevingers over de bodem van de schaal met het suikerlaagje naar boven. Vervolgens verdeel je 250 gram magere kwark in een gelijke laag over de langevingers. Verdeel over de kwark een half zakje vanillesuiker. Je kunt dit ook weglaten als je dit te zoet vindt.

De laatste stap is het verdelen van de gebakken appeltjes over je tiramisu. Zet de schaal zeker een paar uur in de koelkast en you’re done! Makkelijker kan het bijna niet toch?

20161007_135838

Houd jij wel van variatie? probeer het recept dan bijvoorbeeld eens met stoofpeertjes bovenop. Of gebruik in plaats van magere kwark vanille vla (dan is het geen tiramisu meer maar wel nog steeds een heerlijk herfstig toetje)

Zwanger? ook dan kun je deze tiramisu met gebakken appeltjes zonder problemen oppeuzelen. En hoe leuk is het om op een regenachtige herfstdag samen met je kids de keuken in te duiken om dit toetje te maken?

afsluiterklassiek

Mochten jullie nog suggesties hebben voor recepten die je hier graag terug zou zien laat het mij dan zeker even weten!

3 reacties

    1. Ik kocht het bij de Albert Heijn. Misschien zou je het kunnen vervangen door een beetje rietsuiker maar dat is natuurlijk wel veel grover van structuur! Veel plezier met het maken het is zoooo lekker 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vindt je vast ook leuk!

Welkom

Wellicht kijk je voor het eerst op mijn splinternieuwe website.