Upcycle je speelgoed

Heb je nog speelgoed liggen wat een kind ontzettend blij kan maken maar wel even een update nodig heeft? Een bezoekje aan de kringloop kan ook wonderen doen. Ik was er laatst met mijn dochtertje en kwam deze pop tegen

20190702_124554

Best een schattig ding maar die kleertjes waren echt niet mijn smaak en ook een klein beetje versleten. Er gingen gelijk allerlei ideetjes door mijn hoofd. Behalve de schoentjes kon alles uit. Zo houd je een goede basis over om mee te beginnen..

20190702_125157

Er lagen nog hele toffe mint kleurige sokken in de kast waar ik ooit een DIY mee wilde doen. Het fijne is dat als je hier een stuk af knipt het niet gaat rafelen en de bovenkant is gelijk afgewerkt. Dit is de basis voor het nieuwe outfitje van de pop. Als je geen leuke sokken hebt kun je die vast ergens op de kop tikken voor weinig.

20190702_125421

Ook oude vrolijke lintjes liggen hier standaard in de kast. Die kunnen mooi dienen als schouderbandjes. Zorg dat het lint ruim onder de rand van de sok valt want je moet het ook nog vast kunnen zetten.

20190702_142219

Tijd om het lint vast te zetten. Ik vond het leuk om dit met een paar knoopjes te doen. Die maak je stevig vast door meerdere steken en dubbel draad te gebruiken.

20190702_143050

Tijd om aan het rokje te beginnen. Ik zeg vooraf al even dat ik misschien niet de meest logische werkwijze heb gebruikt. Maar ik heb dit dan ook nog nooit eerder gedaan.

20190702_134857

Knip nu een langwerpige baan van een stof naar keuze. Shame on me ik heb niet gemeten hoe lang mijn lap was.. Maar wanneer je dit rond je pop legt en het ruim neemt omdat je nog plooitjes wilt maken komt het vast goed. Met een naald steek je nu om en om een draad door de stof.

20190702_135534

Wanneer je helemaal rond bent zie je dus dit wanneer je de draad ietsjes aantrekt. Het is nu tijd om het rokje rond het lijfje van de pop te gaan leggen. Het kan nodig zijn dat je de plooitjes nog wat schuift her en der op de boel goed passend te krijgen.

20190702_140939

Zet het rokje aan de achterzijde van de pop nu met een paar stevige steken aan elkaar zodat de plooien op de plek blijven. Als het vast zit draai je het rokje over haar bovenlijfje zodat je beide zijden netjes aan elkaar kunt naaien zodat het rokje is gesloten.

20190702_201557

Je kan er ook voor kiezen om het rokje op de naaimachine vast te zetten. Achteraf had ik dit misschien ook beter kunnen doen. Ik maakte aan de bovenzijde een leuk lint vast om het netjes af te werken. Ook dit deed ik met de hand maar zou handiger zijn met een naaimachine. De onderkant van het rokje werkte ik af met een leuk pompom lintje. Met een paar steekjes zette ik een roosje op het bovenlijfje. En je pop is weer helemaal hip!

20190702_200713

Veel knutselplezier!

afsluiterblog

 

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vindt je vast ook leuk!

Welkom

Wellicht kijk je voor het eerst op mijn splinternieuwe website.