Zoete simpele hapjes babyshower

Wanneer je dit leest heb ik de babyshower natuurlijk al bezocht want ik wil niet het risico lopen dat de bijna mama in kwestie deze blogpost vooraf te lezen krijg ūüėČ Vandaag heb ik voor jullie 3 simpele zoete hapjes die je kunt maken wanneer je bent uitgenodigd voor een babyshower of natuurlijk zelf als traktatie kunt maken als de baby eenmaal geboren is.

Het oog wil ook wat en daarom heb ik wat leuke decoratie gemaakt zodat de hapjes er extra vrolijk uitzien. Ook deze is eenvoudig en te maken met eventuele knutsel en keukenmaterialen die je vast wel in huis hebt. En anders fiets je even naar een knutselwinkel of Action…

In mijn geval was het zo dat ik het geslacht van de baby nog niet wist en dus heb ik decoratie gemaakt in zowel blauw als roze. Ik tekende rechtsboven een malletje voor de rompertjes die ik uit stevig papier wilde knippen. Je vouwt een stevig vel papier een stukje dubbel ( net zo groot als je malletje) de schouderpartij laat je aan elkaar en de rest knip je uit.

Wat heb je nodig? een lineaal, een schaar, een potlood (en gum), stevig karton in 2 kleuren. Eventueel heb je ook dubbelzijdig tape of een lijmpistool nodig want later ga je de rompertjes bevestigen aan een prikker(tje) De prikkers kun je gebruiken als spies of wanneer je voor cocktailprikkertjes kiest kun je er een cupcake topper van maken.

Je pakt je malletje, legt dit op het dubbelgevouwen karton en tekent met potlood een hoeveelheid rompertjes die je vervolgens uitknipt. LET OP niet de schouders die laat je aan elkaar. Zo kun je het stukje wat je vastplakt mooi wegwerken tussen de 2 rompertjes die bovenaan aan elkaar vast zitten.

Je pakt nu je prikkers er bij en lijmt de romper aan beide zijden van de prikker vast en druk hem dicht. Gebruik niet teveel lijm anders heb je kans dat het er vantussen komt!

Je prikkers zijn nu klaar, ik bewaarde ze in een longdrink glas zodat ze netjes bleven tot ik ze nodig heb. Later lijmde ik er nog kraft hartjes op welke ik met een ponsje uit kraftpapier haalde, net iets vrolijker nog! Ook maakte ik nog kleine cocktailprikkertjes met hartjes die ik overtrok op gekleurd papier van een houten hartje wat ik had liggen en deze knipte ik vervolgens uit en lijmde ik op elkaar met het prikkertje er tussen

Ok√© op naar de hapjes… Wat heb je nodig?

Een pak langevingers, een pak pannekoeken en een pak schuimzoenen of mini’s zoals in mijn geval. Ik heb met mijn duffe hoofd de kassabon weggegooid maar hiervoor ben je in het totaal nog geen 5,- kwijt. Vervolgens heb je natuurlijk ook nog wat materialen nodig waarmee je gaat decoreren!

Ik pakte witte chocoladepasta die ik later een kleurtje ga geven met een klein drupje voedingskleurstof (niet op de foto). Witte chocolade die ik ga smelten en natuurlijk muisjes in 2 kleuren. Ook kocht ik deze satéprikkers bij Action, ze zijn wat steviger dan standaard smalle prikkertjes en zeer geschikt voor het hapje wat ik er mee wil maken. Ook deze waren niet heel duur (ik meen 1,35)  en er zitten 50 stuks in een pakje.

Geloof mij als ik zeg dat je voor geen van deze hapjes een echte keukenprinses moet zijn. Vaak kruip ik zelf in mijn keuken om de wildste creaties te bakken en te decoreren maar deze week heb ik hier helaas weinig tijd voor. Daarom bedacht ik deze simpele zoete hapjes (met wat hulp van pinterest) Super fijn als je even een koos inspiratieloos momentje hebt..

Hapje 1.Geboortechocolade met langevingers en muisjes. Open het pak lange vingers en pak er een ovenschaal bij welke je bekleed met bakpapier ( dit kun je eerst even op een propje vouwen en vervolgens verdelen over de schaal, zo blijft t beter zitten) verdeel over de bodem een rij lange vingers. Smelt witte chocolade au bain marie of in de magnetron. Let op blijf er bij en roer goed anders verbrand je chocolade en dat is natuurlijk het laatste wat je wilt!. Verdeel de gesmolten witte chocolade over de lange vingers en strooi er vervolgens muisjes overheen. Dit gaat vervolgens zeker 2 uur in de koelkast om op te stijven. Haal voor consumptie tijdig uit de koelkast en snijd in stukjes, anders krijg je condensvorming en is je chocolade nattig.

Mijn oorspronkelijke plan was om de uiteinden van langevingers in chocolade en muisjes te dippen maar dit ging niet zo vlekkeloos. Toen besloot ik dat het 2e plan er eigenlijk ook nog eens ontzettend leuk uitzag en super simpel is!

en zet alvast 2 schaaltjes met de muisjes klaar. Smelt de witte chocolade au bian marie en roer dit goed zodat de chocolade niet verband want dat is het laatste wat je wilt. Doop de lange vingers voor ongeveer de helft tot 1/3 in de chocolade en dip ze vervolgens gelijk in de muisjes. Leg ze op een bord zodat de chocolade kan stollen en de muisjes hierdoor vast zitten.

Hapje 2. Schuimzoentjes met muisjes. Snijd van de zoentjes een klein kapje met een scherp mes. Zo zie je het witte schuim wat binnenin zit. Dop ze voorzichtig in de schaaltjes met muisjes, steek er een gezellig prikkertje in (voorzichtig)¬†en that’s it.

Hapje 3. Pannenkoektaart met witte chocoladepasta (met een kleurtje). Pak een deel witte chocoladepasta en meng hierdoor een druppeltje voedingskleurstof. Doe ditzelfde met een 2e kleur. Pak 3 pannekoeken, snijd ze door de helft bij en besmeer per pannenkoek 1 kant met de chocopasta. Maak laagjes zodat er straks 6 halve pannenkoeken op elkaar liggen met de gekleurde pasta er tussen. Snijd vervolgens in taartpuntjes en stop een prikker in je taartpuntje en klaar is kees! ( herhaal deze stap met de 2e kleur als je het geslacht van de baby nog niet weet)

Super lekker is het wanneer je zelf de pannenkoeken bakt en af laat koelen maar hiervoor had ik geen tijd.. Wat ook leuk is met pannekoeken is spiesjes maken maar hiervoor moet je wel dunne pannenkoeken bakken ( ik probeerde het met deze en die waren te dik en scheurden) Wat ook nog kan is spiesen met poffertjes maken en daartussen wat vers fruit!

Hopelijk heb ik jullie kunnen inspireren met deze simpele maar lekkere hapjes. Welke hapjes heb jij weleens gemaakt voor een babyshower?

afsluiter

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit vindt je vast ook leuk!

Welkom

Wellicht kijk je voor het eerst op mijn splinternieuwe website.